2008. október 23., csütörtök

Olyanok leszünk, mint Krisztus!

"De egyet cselekszem, azokat, amelyek hátam megett vannak, elfelejtvén, azoknak pedig, amelyek előttem vannak, nékik dőlvén, célegyenest igyekszem az Istennek a Krisztus Jézusban onnét felülről való elhívása jutalmára." Fillipi3:14

Isten annyira szeret minket, hogy mindent elkövet szép jövőnk érdekében, ezért azt akarja, hogy növekedjünk, olyanok legyünk, mint Krisztus. Örül annak, ha kiemelkedőt akarunk alkotni és erősek akarunk lenni, de hagynunk kell, hogy megtanítson arra: a kiemelkedő teljesítmény elérése egész életen át tartó folyamat, és erőnk egyetlen forrása az Úr. Akkor növekszünk, ha állandóan Istennel járunk- nem feledkezünk meg arról, hogy a keresztyén élet folyamat, és nem adjuk fel bosszúsan, ha nem érjük el a tökéletességet. Valamivé vállni azt jelenti, hogy valami létrejön, változáson vagy fejlődésen megy át. Ha teljesítjük Isten kívánságát és teljesen átadjuk neki az életünket, elkezdődik a változás és egyre inkább olyanok leszünk, mint Krisztus.

"A világon nagy a kereslet a vallásos tapasztalat iránt, és nem nagy lelkesedés fogadja az erény türelmes megszerzését, kevés hajlandóság mutatkozik arra, hogy tanulásra iratkozzunk fel abból a tárgyból, amit a keresztyének korábbi nemzedékei megszentelődésnek hívtak."
" EUGENE PETERSON

1 megjegyzés:

Maresz írta...

Most találtam rád. Örülök, hogy irsz.:))